wtorek, 19 grudnia 2017

Śledzie w oleju z musztardą


Potrzebujemy:
350 gramów solonych śledzi 
olej rzepakowy 
musztardę 
liście bobkowe

Świeże śledzie sprawić, podzielić na połówki. Każdą połowę śledzia posmarować musztardą, zwinąć w ścisły rulonik, spiąć patyczkiem do rolmopsów i ułożyć w słoju jeden obok drugiego. Położyć na wierzchu listki bobkowe i zalać olejem. 


Przykryć naczynie pergaminem, przechowywać w lodówce. Używać śledzie po 2 - 3 dniach.

Podawać śledzie na półmisku przybrane talarkami cebuli i korniszonami lub marynowanymi grzybkami.

POTRAWY Z RYB H. Sadowska 1959 r.

Smacznego życzy Paweł

1 komentarz:

  1. Śledzie lubię bardzo dobrze. Pod każdą postacią. Te też zrobię.
    Dzięki za inspiracje.

    OdpowiedzUsuń