środa, 13 grudnia 2017

Rolmopsy z Helu

Rolmopsy z Helu 
Przepis pochodzi od kolegi Tomka i trochę go przerobiłem.

Sprawione płaty zasypuje się solą na 15-20 minut, następnie płucze i zostawia do ocieknięcia.
Rolmopsy zawija się z ogórkiem i papryką czerwoną, "zapina" patyczkami do rolmopsów . 
Zalewę gotować 5-7 minut, następnie wystudzić i zalać rolmopsy. Po dwóch dniach będą już zjadliwe. Są jędrne i nie tracą koloru.


Zalewa - składniki na litr:

250 ml octu
750 ml wody
100 g cukru
2 cebule
ogórki kiszone własne
papryka zielona ( tu dodałem zieloną i żółtą)
4 liście bobkowe
8 ziaren ziela
8 ziaren pieprzu

łyżka gorczycy

Smacznego życzy Paweł.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz