środa, 16 maja 2018

Masło śledziowe


Fajna przekąska.
Podpatrzona w jednej z restauracji po rewolucjach kuchennych.
Moja wersja jest o tyle lepsza, że ze świeżych śledzi, które sam solę a nie ze śledzi "wiaderkowych".

Składniki:

300 gramów masła
150 gramów śledzi solonych
koperek świeży
szczypiorek

Wykonanie:
Masło musi zmięknąć w temperaturze pokojowej. Śledzie pokroić w drobną kostkę, posiekać koperek i szczypiorek. Wymieszać wszystko dokładnie i wstawić do lodówki.

Smacznego życzy Paweł.

6 komentarzy:

  1. A jak bys jeszcze zrobil swoje maslo :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przyjdzie i czas na swoje masło, próby już oczywiście były.

      Usuń
  2. Oo widzę tejemnica tawerny dominikańskiej odkryta

    OdpowiedzUsuń
  3. Czy te śledziki można zmiksować z masłem tak aby wyszła konsystencja bardziej smarowna ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie wiem, nie próbowałem. Tak jest wystarczająco smarowne.

      Usuń