Wszystko co kupujecie w sklepie a możecie zrobić sami w domu, a także stare przepisy kulinarne w nowej odsłonie i tradycyjne kuchnie regionalne, jak również dania z innych zakątków Świata.
sobota, 6 stycznia 2018
Sos śmietanowo - pieczarkowy
Potrzebujemy:
500 g pieczarek
2 cebule
duża śmietana 18%
pęczek natki pietruszki
2 szklanki bulionu ( na przykład z TEGO przepisu)
masło klarowane
sól,
pieprz świeżo mielony
Wykonanie:
Pieczarki obieramy, kroimy na plasterki i podsmażamy na maśle klarowanym. Gdy pieczarki się podsmażą dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Gdy cebula się zeszkli podlewamy wszystko bulionem, i dusimy przez 10 minut. Zaprawiamy wszystko śmietaną, dosypujemy posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Dusimy jeszcze przez kilka minut i podajemy.
Smacznego życzy Magda
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
pyszna klasyka :)
OdpowiedzUsuń