czwartek, 18 stycznia 2018

Carpaccio z Sałatką Waldorf i serem gorgonzola

Pomysł podania zaczerpnięty od pewnego zawodowego kucharza.
Potrzebujemy:

wołowinę wcześniej odpowiednio przygotowaną
ser gorgonzola
seler naciowy
winogorona
orzechy włoskie
kapary
jabłko winne
oliwę
pieprz czarny świeżo mielony

Wykonanie:
Kroimy wołowinę w cienkie plastry, żeby się rozmroziła 
Talerz polewamy oliwą.
Po całkowitym rozmrożeniu mięso układamy w jedną całość.
Skrapiamy ponownie oliwą.
Następnie majonez. Na przykład w ten sposób:


lub tradycyjnie dodajemy w sałatce. Na to układamy kapary i Sałatkę Waldorf
Na koniec gorgonzola i świeżo mielony pieprz.

Smacznego życzy Paweł

Przepis pochodzi z programu: Goodchefbadchef




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz