Na dobry początek nowego roku jagnięcina będzie odpowiednim daniem.
Potrzebujemy:
Comber jagnięcy
Comber jagnięcy
Kilka szalotek
Paprykę w trzech kolorach
Do marynaty:
Oliwę z oliwek
Sól morską
Oregano
Czosnek
Rozmaryn
Wykonanie:
Mięso oddzielamy od kości i kroimy na odpowiednie kawałki, w zależności od wielkości szpikulców.
Przygotowujemy marynatę i wkładamy mięso na minimum 4 godziny. Zazwyczaj marynuję 2-3 doby.
Przed pieczeniem przygotowujemy składniki, krojąc w odpowiednie kawałki.
Nadziewamy naprzemiennie na szpikulce.
Można oczywiście grillować ale wygodniej upiec w piekarniku.
Temperatura 200 stopni C. 45 minut, funkcja "góra-dół"
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz