Potrzebujemy:
500 gramów kiszonej kapusty
1 cebulę
2 łyżki oleju
rzepakowego
sól, pieprz
Wykonanie:
Grzyby wkładamy do naczynia, zalewamy wodą i moczymy najlepiej całą noc (przynajmniej kilka godzin). Następnie gotujemy około 15 minut, po czym je odcedzamy (nie wylewamy płynu) i kroimy na drobne kawałki. Kapustę odciskamy i kroimy drobno. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Na patelni
rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i szklimy. Następnie dodajemy kapustę, solimy
i pieprzymy. Smażymy kilka minut a następnie dodajemy grzyby wraz z prawie całą
wodą z gotowania. Przykrywamy pokrywką i dusimy przez 20 minut. Następnie
zdejmujemy pokrywkę i gotujemy przez 10 minut aż nadmiar wody odparuje. Na
koniec dodajemy ugotowany makaron łazanki i mieszamy.
Smacznego życzy Paweł
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz