czwartek, 21 maja 2020

Koreczki z jaj przepiórczych i łososia.

Poza obieraniem jajek przepiórczych, to dość szybka w wykonaniu przekąska. 😉

Potrzebujemy:

18 jajek przepiórczych (jedno opakowanie)
200 gramów wędzonego łososia pacyficznego (zazwyczaj pakowane są po 100 gramów)
Majonez
Świeży koperek

Wykonanie:
Widziałem wersje, gdzie łosoś jest na spodzie koreczka ale to niezbyt praktyczne.
Ugotowane i obrane jajka przepiórcze zcinamy lekko po szerszej stronie, tak aby były stabilne na półmisku.
Na jajko układamy pokrojonego w drobne kawałki łososia, następnie majonez i wszystko posypujemy świeżym koperkiem. Oczywiście całość spina wykałaczka. Przekąska gotowa.
Jeśli chcecie mniej "bogato", to łososia może być 100 gramów na 18 jajek.

Smacznego życzy Paweł.
























Brak komentarzy:

Prześlij komentarz