Zgodnie z nazwą, podstawowym składnikiem jest kapusta. Na Świecie jest wiele wersji tej surówki.
Oto jedna z nich.
Potrzebujemy:
kawałek kapusty modrej
jabłko (zazwyczaj do sałatek używam szarej renety)
cebulę białą
marchew
sól
pieprz czarny świeżo mielony
Wykonanie:
Zrobienie tej sałatki jest tak szybkie, że gdybyście chcieli użyć jakiejś elektrycznej szatkownicy, to dłużej będzie trwało jej mycie.
Kapustę szatkujemy, jabłko, cebulę i marchew ścieramy na tarce, na grubym oczku.
Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy łyżkę lub dwie majonezu i dokładnie mieszamy.
Sałatka gotowa.
Smacznego życzy Paweł
Przepis pochodzi z programu Goodchefbadchef
Fajna odmiana z tą czerwona kapustką :-) Robi kolorki!
OdpowiedzUsuń