Spróbujcie zrobić bo warto.
Potrzebujemy:
2 tabliczki gorzkiej czekolady
3 łyżki wody
szklanka śmietany kremówki
łyżka masła
orzechy laskowe
płatki migdałów
Mąkę z masłem, żółtkami (przetartymi przez sitko, by nie było grudek) zagnieść na jednolitą masę i następnie równomiernie rozprowadzić ją na dużej blasze. Z części ciasta zrobić wałeczki i wyłożyć brzegi ciasta. Piec 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do
Czekoladę z
3 łyżkami wody rozpuścić w gorącej kąpieli (miskę szklaną lub metalową ustawić
na garnku z wrzącą wodą), dodać śmietanę i masło. Mieszać, aż powstanie jednolita
masa. Krem równomiernie rozsmarować na wystudzonym cieście. Gdy masa zastygnie
(mniej więcej po godzinie), mazurek udekorować według własnego uznania.
Smacznego życzy Ewa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz