sobota, 10 marca 2018

Rosół z dziczyzny


Delikatny rosół. Nie ma co się dużo rozpisywać. Poezja smaku. 
To jeden ze smaków, który odkryłem jakiś czas temu. Tu prezentuję wersję z mięsem z dzika i daniela, ale sam dzik jest również bardzo dobry. 

Potrzebujemy:
2 kg mięsa z dzika i z daniela 
włoszczyznę
natkę pietruszki 
opaloną cebulę
nasz "bukiet"
sól
makaron domowy



Wykonanie:
Jak każdy rosół. Mięso zalewamy zimną wodą. Gotujemy, zbierając w międzyczasie szumowiny. Następnie dokładamy warzywa i przyprawy. Po dwóch godzinach dodajemy sól. Każdy rosół gotuję około trzech godzin. Oczywiście na wolnym ogniu. Najlepiej smakuje z domowym makaronem. Na talerze dodajemy posiekanej natki pietruszki. 
Gwarantuję niezapomniane wrażenia smakowe.

Smacznego życzy Paweł.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz