Delikatny rosół. Nie ma co się dużo rozpisywać. Poezja smaku.
To jeden ze smaków, który odkryłem jakiś czas temu. Tu prezentuję wersję z mięsem z dzika i daniela, ale sam dzik jest również bardzo dobry.
Potrzebujemy:
2 kg mięsa z dzika i z daniela
włoszczyznę
natkę pietruszki
opaloną cebulę
nasz "bukiet"
sól
makaron domowy
Wykonanie:
Jak każdy rosół. Mięso zalewamy zimną wodą. Gotujemy, zbierając w międzyczasie szumowiny. Następnie dokładamy warzywa i przyprawy. Po dwóch godzinach dodajemy sól. Każdy rosół gotuję około trzech godzin. Oczywiście na wolnym ogniu. Najlepiej smakuje z domowym makaronem. Na talerze dodajemy posiekanej natki pietruszki.
Gwarantuję niezapomniane wrażenia smakowe.
Smacznego życzy Paweł.
Wykonanie:
Jak każdy rosół. Mięso zalewamy zimną wodą. Gotujemy, zbierając w międzyczasie szumowiny. Następnie dokładamy warzywa i przyprawy. Po dwóch godzinach dodajemy sól. Każdy rosół gotuję około trzech godzin. Oczywiście na wolnym ogniu. Najlepiej smakuje z domowym makaronem. Na talerze dodajemy posiekanej natki pietruszki.
Gwarantuję niezapomniane wrażenia smakowe.
Smacznego życzy Paweł.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz