piątek, 18 listopada 2022

Pierogi z podrobami baranimi

To pierogi z farszem dla koneserów smaku 😉

Potrzebujemy:
Podroby z młodego barana - płuca, nerki, wątrobę, serce i ozorek.
sól
pieprz czarny świeżo mielony
rozmaryn
ziele angielskie
liście bobkowe

  
Wykonanie:
Po oczyszczeniu, podroby gotujemy do miękkości z zielem i liściem laurowym. Po przestudzeniu mielimy na siatce 4-5 mm a następnie podsmażamy na smalcu gęsim dodając przyprawy. Farsz powinien być mocno pieprzny.

Oczywiście wybieramy odpowiednie dla siebie ciasto na pierogi w tym przypadku może być bez jajka.
Nakładamy farsz i lepimy pierogi.
Pierogi wrzucamy na wrzątek i po wypłynięciu gotujemy jeszcze 5 minut.


Smacznego życzą Ewa i Paweł   













Brak komentarzy:

Prześlij komentarz