Potrzebujemy: Całą tuszę królika 2 szalotki 3 ząbki czosnku Szklankę białego wytrawnego wina Pół szklanki Brandy de Jerez 2-3 wątróbki gęsie do zagęszczenia sosu 250 gramów grzybów (kurki, podgrzybki, borowiki, maślaki) Pęczek natki Pęczek tymianku Oliwę Sól Pieprz czarny świeżo mielony Wykonanie: Królika poporcjować. Zamarynować w tymianku, natce i posiekanym czosnku na około godzinę. Pozostawić w chłodnym miejscu. Po tym czasie zdjąć z niego czosnek i zioła z marynaty. Obsmażyć na złoto z obu stron. Wątróbki zeskrobać nożem i dodać do sosu. Gotować wszystko razem jeszcze około 2-3 minuty. Smacznego życzy Paweł Przepis pochodzi z "Wędrówki" Roberta Makłowicza "Smak Corridy" |
Wszystko co kupujecie w sklepie a możecie zrobić sami w domu, a także stare przepisy kulinarne w nowej odsłonie i tradycyjne kuchnie regionalne, jak również dania z innych zakątków Świata.
poniedziałek, 22 lutego 2021
Królik po myśliwsku
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz