Potrzebujemy:
400 gramów skwarek wieprzowych
Kilogram wędzonego podgardla bez skóry (najlepiej własnej produkcji)
Kilogram cienkiej kiełbasy ( ja zrobiłem z podhalańską, ale może być też toruńska lub wojskowa)
Sól
Pieprz czarny świeżo mielony
Czosnek świeży
Wykonanie:
Wszystkie składniki mielimy na siatce 2 lub 3 mm w zależności od posiadanej maszynki. Mieszamy z przyprawami i odstawiamy na 5 - 8 godzin do "przegryzienia". Po tym czasie próbujemy i ewentualnie doprawiamy. Następnie pakujemy w pojemniki i mrozimy. To najlepszy sposób przechowywania tego wyrobu.
Smacznego życzy Paweł.
Przepis pochodzi ze strony www.wedlinydomowe.pl
400 gramów skwarek wieprzowych
Kilogram wędzonego podgardla bez skóry (najlepiej własnej produkcji)
Kilogram cienkiej kiełbasy ( ja zrobiłem z podhalańską, ale może być też toruńska lub wojskowa)
Sól
Pieprz czarny świeżo mielony
Czosnek świeży
Wykonanie:
Wszystkie składniki mielimy na siatce 2 lub 3 mm w zależności od posiadanej maszynki. Mieszamy z przyprawami i odstawiamy na 5 - 8 godzin do "przegryzienia". Po tym czasie próbujemy i ewentualnie doprawiamy. Następnie pakujemy w pojemniki i mrozimy. To najlepszy sposób przechowywania tego wyrobu.
Smacznego życzy Paweł.
Przepis pochodzi ze strony www.wedlinydomowe.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz