wtorek, 14 kwietnia 2020

Smarówka DZIADKA

Ciekawa i inna niż wszystkie.


Potrzebujemy:

400 gramów skwarek wieprzowych
Kilogram wędzonego podgardla bez skóry (najlepiej własnej produkcji)
Kilogram cienkiej kiełbasy ( ja zrobiłem z podhalańską, ale może być też toruńska lub wojskowa)
Sól 
Pieprz czarny świeżo mielony
Czosnek świeży

Wykonanie:

Wszystkie składniki mielimy na siatce 2 lub 3 mm w zależności od posiadanej maszynki. Mieszamy z przyprawami i odstawiamy na 5 - 8 godzin do "przegryzienia". Po tym czasie próbujemy i ewentualnie doprawiamy. Następnie pakujemy w pojemniki i mrozimy. To najlepszy sposób przechowywania tego wyrobu.

Smacznego życzy Paweł.

Przepis pochodzi ze strony www.wedlinydomowe.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz