Sezon w pełni, więc dla odmiany kurczak.
Składniki na 10 szaszłyków:
Marynowane
dwie piersi kurczaka zagrodowego
Marynata:
Papryczka
chili ( jeśli nie mam, dodaję suszonych peperonczini)
Wędzona
słodka papryka ( może być ostra)
Uprażony
kumin
Ząbek
czosnku
Oliwa
Sól
Świeże zioła:
Tymianek
Pietruszka
Mięta
Pierś
kroimy wzdłuż na trzy części później pod kątem na mniejsze kawałki. Marynujemy i od razu robimy szaszłyki.
Na patyczki
nadziewamy po 5-6 kawałków, nadziewając poziomo. Tak nadziane mięso będzie szybko ugrillowane, w związku z tym nadaje się na początek imprezy.
Przepis
pochodzi z programu http://www.goodchefbadchef.com.au
Smacznego życzy Paweł.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz