niedziela, 4 czerwca 2023

Smażona kiełbasa

Najlepszą zawsze robi tata. 
Mi też czasami wychodzi dobra. To prosta ale jakże smaczna i szybka w przygotowaniu potrawa.

Potrzebujemy: 
cienką kiełbasę, np. toruńską, podwawelską lub grillową  
dwie duże, białe cebule

Wykonanie:
Cebule kroimy w kostkę. Kiełbasę kroimy na pół wzdłuż batona i na pół w długości. Nacinamy z jednej strony i układamy na rozgrzanym tłuszczu nacięciem do dołu, żeby kawałki nie powywijały się. Możemy także pokroić w plasterki.

Po kilku minutach smażenia przewracamy na drugą stronę.

Następnie dokładamy pokrojoną cebulę i chwilę smażymy. 
Aby jej nie przypalić, podlewamy wodą i dusimy do wyparowania płynu.
Danie gotowe.

Smacznego życzy Paweł.














Brak komentarzy:

Prześlij komentarz