Nadchodzi czas śledzi, więc kolejna wariacja na ich temat.
Przepis oryginalny:
1
niewielkie jabłko
1
cebulka
2 łyżeczki
siekanego koperku
Zalewa :
Zalewę
zagotowujemy i studzimy.
Płaty śledzia
kroimy w około centymetrowe paski
Jabłko
,cebulę i chrzan również kroimy w kawałki.
wszystko
układamy do słoika i zalewamy zimną zalewą.
Ja dałem na 4 płaty
150 g cebuli
jedną szarą renetę
4 kawałki chrzanu
Obie wersje smakowały ale cebuli i jabłka może być zdecydowanie mniej, tak jak podane jest w oryginalnym przepisie.
Oczywiście to śledzie w stylu skandynawskim, więc zalewa jest słodka.
Smacznego życzy Paweł.
Oczywiście to śledzie w stylu skandynawskim, więc zalewa jest słodka.
Smacznego życzy Paweł.
To znaczy ile ma być tej cebuli i jabłka ?
OdpowiedzUsuńTyle ile podane jest w oryginalnym przepisie.
Usuń