Odrobina przyjemności.
Potrzebujemy:
250 g mleka w
proszku
1 szklankę cukru
trzcinowego
0,5 kostki masła
0,5 szklanki wody
2 łyżki kakao
Wykonanie:
Wszystko oprócz
mleka w proszku podgrzewamy w garnku, do momentu, kiedy składniki rozpuszczą
się i połączą ze sobą.
Po ostygnięciu
dodajemy mleko w proszku i miksujemy aż się połączy z resztą
(ja robię to ręcznie trzepaczką).
Smarujemy naszą masą
wafle i przekładamy jeden drugim, aż posmarujemy wszystkie. Następnie zawijamy
wafle w papier śniadaniowy, papier do pieczenia lub po prostu w to opakowanie,
w którym były i przygniatamy czymś ciężkim, żeby się dobrze wafle skleiły ze
sobą. Po jakiejś godzinie wkładamy do lodówki i po kolejnej godzinie możemy
kroić i jeść.
Smacznego życzy Magda.
pysznie wyglądaja
OdpowiedzUsuńna 100% zrobie
OdpowiedzUsuń