poniedziałek, 14 maja 2018

Sałatka z awokado, kozim serem i migdałami.

Kolejna świetna sałatka, nie tylko do grilla.

Składniki:

4 awokado
kozi ser
cebula czerwona
rukola
fasolka zielona, wczesniej zblanszowana. 
ogórek świeży
natka pietruszki
bazylia świeża


Przyprawy:

sól
pieprz czarny świeżo mielony
czerwony ocet winny
2 limonki

Wykonanie:
Najpierw kroimy cebulę w piórka, aby ją zamarynować. Wkładamy do miski, posypujemy sola i dolewamy octu winnego. Mieszamy.
Po tej czynności cebula będzie miękka i mniej ostra.
Następnie do dużej miski wkładamy kolejno składniki.
Na początek rukola, może być pokrojona.
Dodajemy kolejne składniki.
Na koniec dodajemy cebulę z marynaty i do całości jeszcze odrobinę octu. Pieprzymy, polewamy sokiem z limonek i mieszamy.

Smacznego życzy Paweł.

Przepis pochodzi z programu TV http://www.goodchefbadchef.com.au

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz