Kolejna świetna sałatka, nie tylko do grilla.
Składniki:
4 awokado
kozi ser
cebula
czerwona
rukola
fasolka
zielona, wczesniej zblanszowana.
ogórek
świeży
natka
pietruszki
bazylia świeża
Przyprawy:
sól
pieprz czarny świeżo mielony
czerwony ocet
winny
2 limonki
Wykonanie:
Najpierw kroimy cebulę w piórka, aby ją zamarynować. Wkładamy do miski, posypujemy sola i dolewamy octu winnego. Mieszamy.
Po tej czynności cebula będzie miękka i mniej ostra.
Następnie do dużej miski wkładamy kolejno składniki.
Na początek rukola, może być pokrojona.
Dodajemy kolejne składniki.
Na koniec dodajemy cebulę z marynaty i do całości jeszcze odrobinę octu. Pieprzymy, polewamy sokiem z limonek i mieszamy.
Smacznego życzy Paweł.
Przepis pochodzi z programu TV http://www.goodchefbadchef.com.au
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz