W oryginale: Stroganow z niedźwiedzia, R. Makłowicz "Fiński Smak"
Przepis
oryginalny:
800
g dziczyzny
1 łyżka masła
1 cebula
1 szklanka bulionu
2 łyżki pasty pomidorowej
1 łyżka musztardy
4 kiszone ogórki
1 szklanka śmietany
sól, pieprz
1 łyżka masła
1 cebula
1 szklanka bulionu
2 łyżki pasty pomidorowej
1 łyżka musztardy
4 kiszone ogórki
1 szklanka śmietany
sól, pieprz
U mnie
trochę większa ilość, wykorzystałem trzy różne rodzaje mięsa. Zazwyczaj też robię potrójną porcję.
Wykonanie:
Wykonanie:
Posiekać drobno cebulę, zeszklić na maśle.
Filet z
niedźwiedzia pokroić w paski w poprzek włókien, dorzucić do cebuli na patelni,
popieprzyć i szybko obsmażyć.
Później wszystko wędruje do garnka.
Później wszystko wędruje do garnka.
Następnie dodać przygotowany wcześniej gorący bulion wołowy (jeśli nie macie swojego to ewentualnie może być z kostki) i dusić około 20 minut.
Wszystko przyprawić pastą pomidorową. Następnie dołożyć
pokrojone w kostkę ogórki kiszone, dodać musztardę i wymieszać.
Na koniec, posoloną śmietanę zahartować i wlać do mięsa.
Smacznego życzy Paweł.
Wszystko przyprawić pastą pomidorową. Następnie dołożyć
pokrojone w kostkę ogórki kiszone, dodać musztardę i wymieszać.
Na koniec, posoloną śmietanę zahartować i wlać do mięsa.
Smacznego życzy Paweł.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz