Strony

środa, 21 marca 2018

Baleron gotowany

Zasznurowany karczek własnej produkcji choć smaczny, baleronem jeszcze nie jest. Potrzebny jest jeden ważny składnik.
Przedstawiam Wam tradycyjny baleron.

sobota, 17 marca 2018

Żur staropolski

Na świątecznym stole nie powinno zabraknąć żuru. Żur, tak ta zupa się nazywa. 😉

piątek, 16 marca 2018

Zakwas na żur

Aby nam wyszedł żur, używamy mąki żytniej razowej, jeśli użyjemy pszennej wyjdzie nam barszcz biały. 😃

sobota, 10 marca 2018

Rosół z dziczyzny


Delikatny rosół. Nie ma co się dużo rozpisywać. Poezja smaku. 

środa, 7 marca 2018

Szynka na Święta

Szynka to kolejna z wędzonek, którą chcemy Wam pokazać. Cała noga zawiera różne mięśnie, można więc wykonać z niej różne szynki.

niedziela, 4 marca 2018

Sałatka jarzynowa


Sałatka jarzynowa bardzo kojarzy mi się ze śniadaniem wielkanocnymi i białą kiełbasą.

czwartek, 1 marca 2018

Fasolka szparagowa


Kolejnym przetworem z naszej piwnicy jest fasolka szparagowa.