Strony

czwartek, 29 grudnia 2022

Barszcz wigilijny

Jeśli na Wigilię zrobicie dość dużo, to i na Nowy Rok na rano wystarczy. 😉

sobota, 24 grudnia 2022

WESOŁYCH ŚWIĄT



Wszystkiego dobrego oraz Zdrowych, Radosnych i Smacznych Świąt 

życzą Ewa i Paweł

poniedziałek, 12 grudnia 2022

Makaron domowy

Zrobienie domowego makaronu nie jest takie trudne.

poniedziałek, 5 grudnia 2022

Rozbiór uzupełniający podgardla

To bardzo ważna czynność dla wszystkich, którzy używają tej części półtuszy wieprzowej.

piątek, 2 grudnia 2022

poniedziałek, 28 listopada 2022

Klopsiki jagnięce

Klopsiki smażymy, pulpety gotujemy. 😊

poniedziałek, 21 listopada 2022

piątek, 18 listopada 2022

Pierogi z podrobami baranimi

To pierogi z farszem dla koneserów smaku 😉

poniedziałek, 14 listopada 2022

środa, 9 listopada 2022

czwartek, 3 listopada 2022

środa, 26 października 2022

Pstrąg wędzony na gorąco

 


O technologii wędzenia ryb jeszcze będzie u nas sporo.

czwartek, 29 września 2022

sobota, 2 lipca 2022

Nalewka z truskawek

To odpowiedni czas na zrobienie tej nalewki.

środa, 15 czerwca 2022

środa, 8 czerwca 2022

poniedziałek, 16 maja 2022

Polędwica z kozła

To bardzo smaczne, wykwintne i staropolskie danie.

niedziela, 17 kwietnia 2022

niedziela, 10 kwietnia 2022

Rosół z bażanta

Każdy rosół z dobrej jakości mięsa jest smaczny ale rosół z bażanta jest wyjątkowy.

niedziela, 13 marca 2022

sobota, 5 marca 2022

środa, 23 lutego 2022

poniedziałek, 14 lutego 2022

czwartek, 20 stycznia 2022

Bigos staropolski

Bigos nie musi być zbieraniną resztek, może być daniem wykwintnym.

niedziela, 2 stycznia 2022

Rosół z kury

Nowy rok warto zacząć porządnym rosołem. Z kury, nie z kurczaka na antybiotykach. 😉