Strony

poniedziałek, 26 lutego 2018

Guizo


Bardzo fajne danie jednogarnkowe. 

piątek, 23 lutego 2018

Salsa z łososia dzikiego


Odkąd zobaczyłem film kilka lat temu o hodowli łososi, nie jadam trucizny z fiordów, co i Wam polecam.

wtorek, 20 lutego 2018

Kiełbasa biała surowa


To tradycyjny przepis na tę kiełbasę, pochodzący z lat 50.

sobota, 17 lutego 2018

Sałatka z buraków na zimę


Co prawda to nie czas na robienie przetworów ale czas na przyjemność wyjadania tego, co zrobiliśmy jesienią.

środa, 14 lutego 2018

Bułka tarta

Bardzo prosta do zrobienia w domu.

poniedziałek, 12 lutego 2018

Zupa grochowa



"Litr grochu nalać dwoma litrami wody, gotować przez pół godziny,

wtorek, 6 lutego 2018

Boczek wędzony

Boczek można peklować na sucho i na mokro.

niedziela, 4 lutego 2018

Mięso - wstęp

Zimą z przewożeniem mięsa ze sklepu nie ma problemu. Zastanawiam się jak przewozicie mięso w trzydziestostopniowym upale? W nagrzanym bagażniku? 😈

piątek, 2 lutego 2018

Kiełbasa toruńska


Jako ciekawostkę przedstawię skan oryginalnej receptury z 1985 roku.